11 Mayıs 2014 Pazar

Kalpli Kavanoz ♥

Eminim sizin de mutfak dolaplarınzın birisi boş kavanozlarla doludur ve eminim siz de onları atmaya kıyamıyorsunuzdur :) Ben artık her şeye "Bunu ben nasıl boyarım" diye baktığımdan, ilk denemesini anlatacağım kavanoz boyama denemelerim devam edecektir..

Malzemeleri bu fotograftan görebilirsiniz.

Cam boyadığımız için cam-seramik boyası olan Folkart Enameli kullandım. Camı boyarken fırça yerine tampon fırça adı verilen süngerleri kullanmamız gerekiyor. Daha önce teneke kutu boyamasında bunu anlatmıştım ama tekrar vurgulayayım bu fırça ile canım üzerine vur-çek hareketi yaparak boyayı yediriyoruz ve hiçbir zaman dümdüz bir boyama elde edemiyoruz. Yani endişelenmeyin bu normal :) Boyayı ne kadar yavaş hareketlerle yedirirseniz sonuç o kadar düzgün olur.

 Zemin rengini oluşturacak olan pembe boyayı iki kat olarak sürdüm. İki kat da kuruduktan sonra üzerine şablonu yerleştirdim ve kaymasın diye kağıt bandı ile bantladım. Daha yapışkan bantlarla bantlarsanız, alt kattaki boyayı da kaldırabilirsiniz, o yüzden kağıt bantlar daha uygun olur.


Şablonun üzerinden yine tampon fırça ile kırmızı renkle geçtim. Merak etmeyin, boya kurumadan şablonunuzu yıkarsanız, hatta birazcık bulaşık süngerlerinin yeşil kısmıyla ovalarsanız şablon tertemiz oluyor :)

Sonuç olarak kavanozum bu şeklide oldu..


Burdan sonra kavanozu bakers twin ipine geçireceğim, seramik kilinden çıkarttığım ve kuruttuğum kalp ile süsleyecektim fakat bir arkadaşım kavanozu çok beğendiği için bu süslemeyi yapmadan ona hediye ettim :)
Kilden çıkarttığım kalp şeklinin yapımını da ağaıda görebilirsiniz:


Sonuç olarak aklımdaki gibi süsleyemesem de kavanoz boya işi çok keyifli olduğundan artık bu boyamaların devamı gelecektir :)

Sevgiler.

4 yorum:

Merve Şanlıtürk Kıyak dedi ki...

Ne güzel olmuş :) Bakers twine ipimi bekliyorum haftalardır, ebayden gelecek diye :/ Ellerine sağlık kilden kalpler de çok şirin oluyorlar.
Mutlu pazarlar :)

Sezin dedi ki...

Ay Merve ben bu ipleri kullanmaya kıyamıyorum :) Sana da mutlu pazarlar ♥

Adsız dedi ki...

Şablonları nerden alabilirim

Sezin dedi ki...

Ben bu şablonları tahtakalehobi.com dan almıştım diye hatırlıyorum😊Sevgiler